Luni-vineri: 7:00-21:00

Sâmbătă: 9:00-18:00

Duminica: 9:00-16:00

Capoeira

Ce este Capoeira?

Capoeira este o artă marțială care a luat naștere în urmă cu 500 de ani în Brazilia și care a fost dezvoltată de sclavii africani. Nevoia permanentă a acestor oameni de a-și dobândi libertatea, a dus la conceperea acestor mișcări de autoapărare. Altfel spus, această artă i-a făcut pe acești sclavi să fie liberi prin luptă şi dansuri.

În ciuda asemănărilor sale cu unele stiluri de arte marțiale asiatice, capoeira nu are nicio legătură cu aceste forme de lupta, fiind un produs cultural și marțial de origine pur braziliană și africană. În 1974 Capoeira primește oficial denumirea de sport national al Braziliei, iar in prezent Capoeira este patrimoniu cultural protejat de UNESCO, titlu pe care l-a dobândit în 2014. Această cultură este cunoscută și practicată în aproximativ 200 de țări și totodată ea reprezintă cel mai vestit promotor al limbii portugheze, fiind o artă marțială apreciată lanivel internațional. Capoeira se concentrează pe tehnica și strategia mișcărilor, mai degrabă decât să atace sau să rănească adversarul, iar fiecare tentativă de atac devine astfel o modalitate de a arăta o tehnică de evadare din ce in ce mai creativă.

Ce beneficii are Capoeira?

  1. Impunerea disciplinei în rândul copiilor
  2. Dezvoltarea coordonării psiho motorie
  3. Dezvoltarea armonioasă a corpului și flexibilitatea acestuia
  4. Sporirea agilității si imbunătățirea abilităților sociale
  5. Dezvoltarea spiritului de echipă
  6. Imbunătățirea abilităților cognitive datorită melodiilor armonioase, cântate live la diverse instrumente care au luat naștere odată cu apariția acestei arte